A Hymn for the Baltic Sea - Växjö Konserthus
A Hymn for the Baltic Sea
Boka biljetter
  • 2023-09-30, 15.00
  • Christina Nilsson salen
  • Konsert

A Hymn for the Baltic Sea

Marinens Musikkår från Karlskrona gästar Palladium/Kulturkvarteret/Växjö Konserthus. Huvudnumret blir ett rykande färskt verk av Benjamin Staern, ”Hymnus Aquarius – A hymn for the Baltic Sea”. Stycket är beställt och tillägnat sopransaxofonisten Anders Paulsson och Marinens Musikkår och har som utgångspunkt Östersjön och dess länder runt detta stora hav. Som dirigent ser vi musikdirektör Alexander Hanson.

Under konsertdagen har musiker ur Marinens musikkår genomfört workshops med musikelever från Växjö Kulturskola och som förband före konserten får vi höra en del av resultatet.

Konserten arrangeras i samarbete med Musik i Syd, Musik i Blekinge och Swedish Wind Power som ett led i Kulturrådets satsning på blåsmusik. Marinens Musikkår ger under en och samma vecka denna konsert i Malmö, Kristianstad, Växjö och Karlskrona.

Medverkande

Anders Paulsson – Sopransaxofon
Alexander Hanson – Dirigent
Marinens Musikkår

Rullstolsplatser
Vid köp av rullstolsplats går alltid 1 ledsagare in fritt på samma biljett.

Hörslinga
Vänster sidoparkett Rad 6, plats 00-08 Rad 7, Rullstolsplatser Rad 10-16, plats 01-08

Garderob
Av säkerhetsskäl är det ej tillåtet att ta med ytterkläder in i Christina Nilsson salen. Garderobsavgift 25 kr, betalning via swish eller kort. Det går också bra att förköpa garderobsbiljett via www.vaxjokonserthus.se priset är då 20 kr/jacka.