Black Forest, Potatis och Memory – Norrdans, Ana Laguna och Mats Ek - Växjö Konserthus
Black Forest, Potatis och Memory – Norrdans, Ana Laguna och Mats Ek
Boka biljetter
  • 95 - 190 kr
  • 2017-12-07, 19.00
  • Christina Nilsson salen

Black Forest, Potatis och Memory – Norrdans, Ana Laguna och Mats Ek

Kvällen inleds med koreografen Mari Carrascos hyllade Black Forest, med musik av Mikael Karlsson. Föreställningen är som en explosion i kroppen och medvetandet. Grundregeln är att motsatta krafter alltid finns närvarande. En resa om frihet och om att våga gå sin egen väg. Föreställningen undersöker motsatta krafter och vad som händer med energin som samlas när du inte riktigt passar in. Det handlar om frihet och hemlängtan, om att vara tillsammans och att vara ensam.

Koreografen Mari Carrasco fick sitt genombrott med den prisbelönta koreografin Bartolomeo och hennes Girls will make you blush blev en stor publiksuccé som fick svindlande bra recensioner.

Koreografen, regissören och dansaren Mats Ek är ett välkänt namn på den internationella dansscenen och lika så hans partner, dansaren Ana Laguna som har gjort ett stort antal oförglömliga rolltolkningar världen över. Den här kvällen dansar de två korta duetter koreograferade av Mats Ek, på Växjö Konserthus:

Potatis är en oglamorös men nyttig rotfrukt. I denna dans umgås vi med en dylik påse.

Memory En man minns och scenen blir rummet som han delat med sin kvinna. När dåtid blir nutid kan också tiden som gått bli en egen verklighet.

I pausen mellan duetterna visas en dansfilm, även den av Mats Ek och hans mamma Birgit Cullberg medverkar i filmen.

Black Forest
Idé, koncept och universum Mari Carrasco
Koreografi Mari Carrasco i samarbete med dansarna
Tonsättare Mikael Karlsson
Kostymdesign Mari Carrasco, Rita Lemivaara och Annette Hägglund
Dansare Tomáš Cervinka, Claudia Fürnholzer, César García Steensen, Viktor Konvalinka, Jakub Medrzycki, Hanna Nussbaumer, Anaïs Pensé, Verena Pircher, Leila Verlinden

Potatis
Koreografi Mats Ek
Dansare Ana Laguna och Mats Ek
Musik György Kurtak

Memory
Koreografi Mats Ek
Dansare Ana Laguna och Mats Ek
Musik Niko Röhlcke
Ljus Jörgen Jansson

Föreställningen varar totalt ca 1 tim 45 min inkl paus.

Rullstolsplatser och platser med hörslinga bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Nyfiken på allt – få 50 % rabatt!
Om du köper biljetter till Regionteaterns alla föreställningar vid samma tillfälle (undantaget barnteater) senast den 14 september får du 50 % rabatt på ordinarie pris på samtliga föreställningar i mån av plats. Tänk på att köpt biljett återlöses ej.

De rabatterade biljetterna köper du här http://www.tickermaster.se/event/nyfiken eller via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.