Festival Caporales 2024 - Växjö Konserthus
Festival Caporales 2024
Boka biljetter
  • 2024-03-30, 12.00
  • Dans

Festival Caporales 2024

Caporales festivalen är en årlig rikstävling som år 2024 anordnas av Centro Cultural Boliviano i Växjö, på uppdrag av Bolivianska Riksförbundet. Centro Cultural Boliviano har funnits sedan 1982.

Caporales är en folkdans från norra delen av Bolivia, Yungas. Dansen har genom åren blivit en stor attraktion med rytmer från afromusik blandat med bolivianska rytmer. Under karnevalen i Bolivia kan truppen bestå av 600–700 dansare och karnevalen utövas framförallt av ungdomar.

Festival Caporales är den största tävlingen i Europa i dansen. Caporales är en akrobatisk och färgstark dans uppbyggd av kraftfulla koreografier genomförda i färgstarka dräkter. Det medverkar ungdomar från 22 föreningar från Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping, Växjö och Uppsala. Dekommer att tävla i 5 olika kategorier: par, dam, herr, mix (damer och herrar), machas (tjejer).

Festivalen kommer att dömas av 3 jurymedlemmar från Europa och Bolivia.

Rullstolsplatser
Vid köp av rullstolsplats går alltid 1 ledsagare in fritt på samma biljett.

Hörslinga
Vänster sidoparkett Rad 6, plats 00-08 Rad 7, Rullstolsplatser Rad 10-16, plats 01-08

Garderob
Av säkerhetsskäl är det ej tillåtet att ta med ytterkläder in i Christina Nilsson salen. Garderobsavgift 35 kr, betalning via swish eller kort. Det går också bra att förköpa garderobsbiljett här priset är då 30 kr/jacka.

Arrangör: Centro Cultural Boliviano – Växjö i samarbete med Musik i Syd