FILMKVÄLL MED KRONOBERGARNA - Växjö Konserthus

Våra evenemang

FILMKVÄLL MED KRONOBERGARNA
Boka biljetter
  • 2021-11-14, 16.00
  • Christina Nilsson salen
  • Konsert

FILMKVÄLL MED KRONOBERGARNA

Söndagen den 14 november kl 16:00-18:00 inkl paus

 

Äntligen är vi tillbaka för att möta vår publik! Temat för årets höstkonsert är musiken från film och tv-serie musik. Vi bjuder på både nostalgi och nya produktioner. Bland annat får ni höra ledmotiven ur den hjärtevärmande klassikern Lilla huset på prärien och den aktuella rymdäventyret The Mandalorian.

 

Medverkande:

 

Kronobergarnas musikkår

 

Dirigent: Anders Einarsson

 

Presentatör: Anton Stenlund

 

Om filmskaparen Anton Stenlund

När musikkåren skulle ordna fram en presentatör till filmkonserten, föll valet snabbt på den Växjöbördige Anton Stenlund. Inte bara för att Anton är filmskapare, han har även spelat klarinett 5 år i musikkåren.

Antons fascination för film och musik har alltid gällt. 2011 drogs intresset mer åt att börja filma. Med en handkamera filmades kompisar som mer eller mindre tvingades att agera skådisar.

För att lära sig mer om filminspelning studerade Anton 2013-2015 filmlinjen på Skurups folkhögskola.

Strax efter gjorde Anton amatör debut, kortfilmen Emelie.

Anton är bosatt i Malmö, gift och har barn.

Den senaste tiden har Anton varit delaktig i det tekniska bildarbetet i tv-produktionen Jakten på en mördare och den kommande biofilmen Jag är Zlatan. Vid sidan om detta regisserar Anton fortfarande amatörfilm och har skrivit ett långfilmsmanus han arbetar med att få filmatiserat. Tanken är att han en dag ska få regissera långfilmer.

 

Om Kronobergarna 

Kronobergarnas musikkår är en symfonisk blåsorkester som består av c:a 40 aktiva medlemmar i åldrarna 16 – 80 år. Det gemensamma intresset är blåsmusik i alla dess former. Orkestern ger i egen regi några konserter per år med såväl underhållningsmusik som mer seriösa verk. I samarbete med kyrkor ges också kyrkokonserter med mer sakral musik.  Konserterna sker ofta i samverkan med körer eller sång- och instrumentala solister. Musikkåren uppträder också som militärhistorisk musikkår och framträder då i I11:s uniformer från slutet av 1800-talet. Repertoaren vid dessa tillfällen är marschmusik, ceremonimusik och underhållningsmusik. Musikalisk ledare och dirigent för orkestern sedan år 2020 är Anders Einarsson.