Från A till B med Malin Broman - Växjö Konserthus
Från A till B med Malin Broman
Boka biljetter
  • 2023-09-24, 15.00
  • Christina Nilsson salen
  • Konsert

Från A till B med Malin Broman

Helsingborgs Symfoniorkester och Malin Broman kommer till Växjö för en fantastisk konsert som bjuder på en av musikhistoriens finaste violinkonserter. På programmet står dessutom ny och spännande musik av både Britta Byström och Thomas Adés.

Three Studies from Couperin är ett uttryck för Adès förkärlek för den franske 1700-talsmästaren, medan Britta Byströms stycke baseras på citat från Brahms musik – hans underbara horntrio, för att vara mera specifik.

Malin Broman är första konsertmästare i Sveriges Radios Symfoniorkester sedan 2008 och har som solist Malin Broman framträtt med orkestrar som de flesta orkestrar i Norden. Men extra bekant är såklart för Växjöpubliken i samband med sitt uppdrag som konstnärlig ledare för Musica Vitae mellan åren 2015-2020.

Program
Thomas Adés: Tre studier av Couperin
Britta Byström: A Walk to Brahms
Johannes Brahms: Violinkonsert

Medverkande
Helsingborgs Symfoniorkester
Malin Broman, violin, ledare

Rullstolsplatser
Vid köp av rullstolsplats går alltid 1 ledsagare in fritt på samma biljett.

Hörslinga
Vänster sidoparkett Rad 6, plats 00-08 Rad 7, Rullstolsplatser Rad 10-16, plats 01-08

Garderob
Av säkerhetsskäl är det ej tillåtet att ta med ytterkläder in i Christina Nilsson salen. Garderobsavgift 25 kr, betalning via swish eller kort. Det går också bra att förköpa garderobsbiljett via www.vaxjokonserthus.se priset är då 20 kr/jacka.

Arrangör: Helsingborgs Symfoniorkester – Musik i Syd