Jack Vreeswijk och Ebba Forsberg med Ångmaskinen - Växjö Konserthus

Våra evenemang

Jack Vreeswijk och Ebba Forsberg med Ångmaskinen
Boka biljetter
  • 345 kr
  • 2019-04-13, 19.00
  • Christina Nilsson salen
  • Konsert

Jack Vreeswijk och Ebba Forsberg med Ångmaskinen

Hösten 2018 gjorde Ebba Forsberg och Jack Vreeswijk tillsammans med Ångmaskinen några mycket uppskattade gemensamma konserter. Våren 2019 blir det ytterligare ett par gemensamma konserter med de båda artisterna. Det blir låtar av Vreeswijk, Waits, Cohen samt Dylan samt nya tolkningar av varandras låtar och förstås några duetter och en stor dos spontanitet.

Ebba Forsberg
Ebba Forsberg har arbetat som artist och musiker i 30 år. Hon började köra bakom gruppen Eldkvarn 1986 och har sedan turnerat med Ulf Lundell och Imperiet. Under ett par år var hon medlem i Traste Lindéns kvintett, där hon också spelade dragspel.
Ebba skriver och producerar egen musik och det blev Madonnas skivbolag Maverick som plockade upp den fina debuten Been there. På senare år har Ebba dock gjort mycket fina och kritikerrosade tolkningar. 2007 gjorde hon en skiva med Bob Dylan-låtar tillsammans med Mikael Wiehe. Två år senare kom en skiva med musik av Leonard Cohen och 2015 kom hennes tolkningar av Tom Waits. Den skivan blev grammisnominerad.

Ebba bor numera i Nacka men växte upp i Västindien och Botswana, där hennes mammas man var anställd av FN. Till Sverige kom hon först som 20-åring.

Jack Vreeswijk
Son till en av de största svenska legenderna Cornelis Vreeswijk, heltidsmusiker & artist.
Jack har släppt eget material och blivit känd för sina personliga tolkningar av sin fars oändliga låtskatt. Jack växte upp i Stockholm men flyttade tidigt till Nederländerna, där han bodde med sin fars familj i nio år. Jack har fått flera utmärkelser och prisbelönats, turnerat flitigt sen många år tillbaka och bor numera strax utanför Uddevalla.

Ångmaskinen
Ångmaskinen har funnits i cirka tre år. Musikerna i bandet kommer från lite skilda håll men har samarbetat med många av våra folkkära artister som Robert ”Robban” Broberg, Lars Winnerbäck, Mats Ronander och Nils Landgren, för att nämna några, och det har då gällt enstaka spelningar, medverkan på turnéer, i TV/Radio och på plattor. Ångmaskinen har på senare tid samarbetat med såväl Ebba som med Jack. Något som lett fram till ett utökat samarbete.

Konserten varar ca 2 timmar, ingen paus.

Rullstolsplatser och platser med hörslinga bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00