Jason Timbuktu Diakité - En droppe midnatt - Växjö Konserthus

Våra evenemang

Jason Timbuktu Diakité – En droppe midnatt
Boka biljetter
  • 320-530 kr
  • 2018-11-01, 19.30
  • Christina Nilsson salen
  • Konsert

Jason Timbuktu Diakité – En droppe midnatt

”Jag är svart, fast färgen på min hud är brun. Jag har ett komplext kärlsystem av rötter som förgrenar sig över kontinenter, etniciteter, klasser, färgskalor och epoker. Jag är en korsning av Slovakien, Tyskland, Frankrike, Afrika, South Carolina. Av vit, svart, cherokee. Jag är Jason, son till den svarte Madubuko Diakité och den vita Elaine Bosak. Jag är alla de länder mina förfäder kom ifrån och skeppades från i kedjor. Jag är alla de färger och nyanser deras hud hade. Jag är deras vrede och längtan, deras framgångar och deras drömmar.”

Föreställningen ”En droppe midnatt” tar avstamp i pojken Jasons liv i ett 80-talets Lund präglat av rasism och mobbing. Vi får sedermera följa Jason in i vuxenlivet där hans jakt på identitet, tillhörighet och sammanhang resulterar i en omskakande resa till förfädernas South Carolina och Harlem. Jasons personliga sökande efter sina rötter mynnar ut i en kollektiv och pulserande berättelse om den afroamerikanska historien.

En droppe midnatt på scen är en dramatiserad version av den hyllade boken med samma namn.
I den firade regissören Farnaz Arbabis händer kommer berättelsen till liv på scen i en färgsprakande hybrid av monologer, dialoger, musik med djupa rötter inom jazztradition, hiphop och soul blandat med nyskrivna låtar och tidigare ospelat material.
Allt detta framförs på scen av Jason Timbuktu Diakité, femmannabandet Damn! och sångerskan Beldina i en spännande och visuellt nyskapande inramning.

Mer information om föreställningen samt spelplan hittar du på www.endroppemidnatt.se

Regi: Farnaz Arbabi
Livemusik på scen: Damn! och Beldina
Föreställningslängd: 90 minuter (ej paus)
Arrangör: www.lifeline.se

https://youtu.be/rfSL4y_aHbM

Rullstolsplatser och platser med hörslinga bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.