JOHN MARTIN BENGTSSON - EN KONSERT - HELT ENKELT - Växjö Konserthus
JOHN MARTIN BENGTSSON – EN KONSERT – HELT ENKELT
Boka biljetter
  • 2022-11-02, 19.00
  • Christina Nilsson salen
  • Konsert

JOHN MARTIN BENGTSSON – EN KONSERT – HELT ENKELT

John Martin Bengtsson bjuder under kvällen på en musikalisk kavalkad från sina nära 30 år på scen. I storslagen enkelhet framför han tillsammans med kvällens ackompanjatör, Ola af Trampe, välkända sånger i nya spännande arrangemang.

Smålandsposten skrev 2020: ”Vad har vi gjort för att förtjäna John Martin Bengtsson och Ola af Trampe. Bäst är det perfekta samklanget mellan John Martin och Ola.”

Växjösångaren har de senaste åren medverkat i flera produktioner av Andrew Lloyd Webber’s the Phantom of the Opera. På Cirkus i Stockholm medverkade han i ensemblen och gjorde flera uppmärksammade inhopp i titelrollen och senare spelade han Raoul på Göte-borgsoperan. Året efter alternerade han i rollen som Fantomen på Det Ny Teater i Köpenhamn följt av att bli inkallad som ’Emergency Phantom’ på The Phantom of the Opera World Tour. John Martin är troligen den ende i världen som sjungit både titelrollen Fantomen och rollen Raoul på 3 olika språk; Svenska, Danska och Engelska. Våren 2023 tar John Martin åter igen på sig den vita masken. Denna gång på Kristianstad Teater.

John Martin har spelat ledande roller i en lång rad musikaler både i Sverige och utomlands. Bland andra FAME, Cabaret, West Side Story, Les Misérables och Wicked. Senast såg vi honom som Gaston i Disney’s Skönheten och Odjuret på Malmö Opera.

Som en av 3 sångare i vokalgruppen Eclipse turnerade han världen runt i 5 år med deras Anders Bagge-producerade debutalbum i ryggen, utgivet på SONY MUSIC.

John Martin anlitas ofta i större konsertsammanhang och har deltagit i både TV-och radio-program vid flera tillfällen.

Han har gett ut flera egna album och de senaste har alla producerats av Ola af Trampe. Musikalprojektet PARTS är det senast i raden med John Martins egna tolkningar av musikalernas stora hits. För sina insatser inom kulturen tilldelades John Martin Växjö Kommuns Kulturpris 2019.

November 2021 blev han inbjuden av Finska Nationaloperan i Helsingfors till att sjunga rollen som Phantom i konsertversionen av Love Never Dies. Sommaren 2022 sjöng han Karl-Oskar i konsertversionen Kristina från Duvemåla på Dalhalla.