Konsert med Malmö Musikhögskolas symfoniorkester Växjö Konserthus - Växjö Konserthus
Konsert med Malmö Musikhögskolas symfoniorkester Växjö Konserthus
  • 2021-10-31, 15.00
  • Christina Nilsson salen
  • Konsert

Konsert med Malmö Musikhögskolas symfoniorkester Växjö Konserthus

Söndag 31/10 kl 15.00 – 17.00 inkl paus Fri entré

Dirigent: Samuli Örnströmer

Solist: Saara Rauvala, sopran

 

Program:
Ludvig van Beethoven: Leonoreouvertyr Nr.3, Op.72b

Alban Berg: Sieben frühe Lieder

Nikolai Rimsky-Korsakov: Scheherazade Op.35

 

Saara Rauvala tog kandidatexamen vid Operahögskolan i Stockholm våren 2018 och fullföljde sin masterexamen vid Malmö Opera Academy. Både under och efter sin studietid har Saara gjort flertalet stora roller som exempelvis Prinsessan och Rövare i Snödrottningen på Malmö Opera och Minerva i Orfeus i underjorden på samma scen. Säsongen 2020-2021 gör hon sin debut på Finska Nationaloperan i rollen som Barbarina i Mozarts Le nozze di Figaro.

Saara har mottagit stipendier från Finska Kulturfonden och kulturpriset från Salon Seudun Sanomat. Med sin klara, varma röst och vackra expressivitet är Saara Rauvala på god väg att fånga operavärldens intresse till publikens stora förtjusning.

 

Samuli Örnströmer är född i Finland och utbildade sig till cellist vid Sibeliusakademin i Helsingfors. Han flyttade till Sverige 1994 för att studera cello vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Där började han även studera dirigering för Jorma Panula och erhöll sitt diplom i dirigering 1998. Sedan 2001 är Samuli Örnströmer Malmö Symfoniorkesters alternerande solocellist och har även dirigerat orkestern otaliga gånger.

Samuli har sedan många år tillbaka undervisat i orkesterrepertoar på Musikhögskolan i Malmö och är en av våra fasta återkommande dirigenter för orkesterprojekt.

 

Musikhögskolans symfoniorkester arbetar i intensiva projekt under ledning av internationellt verksamma gästdirigenter. Repertoaren utgörs av klassisk, romantisk och nutida musik och solisterna hämtas ur de egna leden efter provspelning. Orkestern turnerar regelbundet.

Symfoniorkestern består av drygt hundra studenter som studerar på Musikhögskolans musikerutbildning. Det är studenter från första till sista studieåret som tillsammans utgör orkestern och som med stor entusiasm, glädje och seriositet tar sig an repertoaren för de olika projekten.

 

 

Garderob

Av säkerhetsskäl är det ej tillåtet att ta med ytterkläder in i Christina Nilsson salen.

Garderobsavgift 25 kr, betalning via swish.

 

Hörslinga

Vänster sidoparkett

Rad 6, plats 00-08
Rad 7, Rullstolsplatser

Rad 10-16, plats 01-08