Lisa Miskovsky - Bottenviken INSTÄLLD (flyttad till den 19/9 och till Nygatan 6) - Växjö Konserthus
Lisa Miskovsky – Bottenviken INSTÄLLD (flyttad till den 19/9 och till Nygatan 6)
Boka biljetter
  • 150-375 kr
  • 2020-04-04, 19.00
  • Christina Nilsson salen
  • Konsert

Lisa Miskovsky – Bottenviken INSTÄLLD (flyttad till den 19/9 och till Nygatan 6)

Lisa Miskovsky är en av musiksveriges absolut mest etablerade artister och låtskrivare. Hon har sålt över 200 000 album, vunnit två Grammisar, erhållit fem Rockbjörnar, och medverkat i Melodifestivalen. Utöver sitt eget artisteri har hon haft stora framgångar som låtskrivare åt andra och varit del av tonvis med samarbeten i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Nu är Lisa Miskovsky aktuell med ny musik med nya albumet ’Bottenviken’ och följer upp en lång vårturné.

Lisa Miskovsky har ofta kanaliserat den västerbottniska naturen i sitt låtskrivande, vilket också går som en tydlig nerv även genom de nya låtarna och framförallt albumets titel. ”Jag kommer aldrig från det. Det är så mäktigt med natur och skog, hav och allt däremellan.”  
Lisa fortsätter: – ”En lång resa på 7 år nådde till slut fram. Många gånger har jag fått avbryta och börja om, men nu är jag/vi framme. Jag sitter i denna stund och blickar ut över Bottenviken, samlingsplatsen för mina nya låtar och min vik  tack till alla som varit med på resan.”

Arbetet inför albumet Bottenviken började redan i våras med singlar och EPn ’Home’ där vi fick en försmak av albumet. Stora delar av skivan är inspelade tillsammans med producenten Mattias Eklund (Farkosten) i hans studio strax utanför Umeå där Lisa kunnat känna sig helt trygg och bekväm. Det har givit henne möjlighet att utmana sig själv och spela majoriteten av instrumenten själv på inspelningarna, samt producera själv.
På albumet samarbetar Lisa med bland andra Theo Kylin (Sabina Ddumba, Hov1), Christoffer Göthberg(Sabina Ddumba), Daniel Berglund (Säkert!) samt bröderna Anders och Peder Stenberg från Deportees.

Av säkerhetsskäl är det ej tillåtet att ta med ytterkläder in i Christina Nilsson salen. Garderobsavgift 25 kr, Swish eller kontant betalning i garderoben.