Minska risken för cancer - kosten och fysisk aktivitet två viktiga verktyg - Växjö Konserthus

Våra evenemang

Minska risken för cancer – kosten och fysisk aktivitet två viktiga verktyg
Boka biljetter
  • 80 kr
  • 2019-10-22, 19.00
  • Christina Nilsson salen
  • Föreläsning

Minska risken för cancer – kosten och fysisk aktivitet två viktiga verktyg

Minska risken för cancer – om våra levnadsvanor med kosten och fysisk aktivitet som två viktiga verktyg

Den senaste forskningen visar att vår livsstil och våra levnadsvanor har stor påverkan när det gäller cancer, men även andra vanliga folksjukdomar. Upp till 30-35% av fallen kan undvikas med enkla vardagliga förändringar i våra vanor.

Det handlar om flera saker som alkohol, tobak, solen m.fl. Det nya är den stora betydelsen som kosten och fysisk aktivitet har. Och det är det den här kvällen ska ge insikt om och inspirera var och en till goda vanor.

Det är ett svenskt Dreamteam som hjälper oss med råden:

Anna Ottosson, TV-profil som är dietist och anlitad expert när det gäller kostråd och sambandet mellan mat och cancer. Nutritionsexpert, till och med i Nobelspecials panel.

Martin Moses, Årets Kock 2019, svensk mästare och uppväxt i Växjö, Numera på SK Mat & Människor i Göteborg. Han lagar mat på rätt råvaror, enkelt och med vardagen i åtanke. Han bjuder dessutom på smakprov.

Leila Söderholm, också känd från TV, nominerad till Årets Talare 2018, blev Årets Hälsoinspiratör 2019. Hjälper dig lura hjärnan till vardagsträning, vad sägs om armhävningar mot diskbänken? Leila kan få oss att tänka om utan dåligt samvete och pekpinnar.

En kväll som vi hoppas kan så några frön som kan leda till godare vanor, små enkla tips i vardagen som kan ge ett bättre liv på sikt.

Varmt välkommen till en inspirerande kväll – för livet!

Rullstolsplatser och platser med hörslinga bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Av säkerhetsskäl är det ej tillåtet att ta med ytterkläder in i Christina Nilsson salen. Garderobsavgift 25:-, swish eller kontant betalning i garderoben.