Musica Vitae - Musiken och livet - Växjö Konserthus
Musica Vitae – Musiken och livet
Boka biljetter
  • 80-180 kr
  • 2020-02-28, 19.00
  • Christina Nilsson salen
  • Konsert

Musica Vitae – Musiken och livet

Medverkande:
Musica Vitae
Christian Lindberg, solist och dirigent

Musik:
Christian Lindberg – Ero Arctica, för alttrombon och stråkar
Jean Sibelius – Impromptu för stråkar
Grazyna Bacewicz – Konsert för stråkar
PAUS
G P Telemann – Don Quixote, svit
Christian Lindberg – Musica Vitae, för trombone och stråkar

Den färgstarke och karismatiske Christian Lindberg är något av musikalisk tusenkonstnär. Han fick sitt stora genombrott 1990, då han som trombonsolist framförde Jan Sandströms Motorcykelkonsert iförd rött skinnställ. Numera är Lindberg en musikalisk superstjärna som turnerar över hela världen. I den internationella facktidskriften Brass Bulletin blev han framröstad som en av 1900-talets störste blåsare, tillsammans med bland andra Miles Davis och Louis Armstrong. Vid denna konsert har vi förmånen att få uppleva en fullblods¬musiker i alla hans tre roller: som dirigent, solist och tonsättare. Som ett led i Musica Vitaes jubileumsfirande har orkestern och Lindberg satt ihop ett härligt omväxlande program med musik från olika tidsåldrar. En hyllning till både musiken och livet.

På programmet står en konsert för alttrombon av Lindberg själv och gripande musik av Jean Sibelius i form av hans Impromptu för stråkar. Därefter blir det härligt fantasifulla, rytmiska och virtuosa tongångar av polska tonsättaren Grazyna Bacewicz, nämligen hennes suggestiva Konsert för stråkar. Efter paus reser vi tillbaka till barocken tillsammans med Telemann och hans svit – Don Quixote – med musik som bygger på Cervantes parodiska riddarroman. Konserten avrundas med uruppförandet av Christian Lindbergs födelsedagshyllning till orkestern: Musica Vitae för trombon och stråkar. Varmt välkommen till en praktfull konsert som har alla förutsättningar att bli en upplevelse utöver det vanliga!

Konsertintroduktion kl 18.15.

Konserten varar ca 2 timmar inkl paus.

Rullstolsplatser och platser med hörslinga bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Av säkerhetsskäl är det ej tillåtet att ta med ytterkläder in i Christina Nilsson salen. Garderobsavgift 25 kr, Swish eller kontant betalning i garderoben.