Musica Vitae, Malin Broman & Lisa Larsson - Ett hjärtas vandring - Växjö Konserthus

Våra evenemang

Musica Vitae, Malin Broman & Lisa Larsson – Ett hjärtas vandring
Boka biljetter
  • 80-180 kr
  • 2019-10-24, 19.00
  • Christina Nilsson salen
  • Konsert

Musica Vitae, Malin Broman & Lisa Larsson – Ett hjärtas vandring

Musik
Britta Byström – A Walk By Heart
Pamela Harrison – Suite for Timothy
Rolf Martinsson – Till skuggan av en verklighet
– paus –
Felix Mendelssohn – Infelice för sopran, soloviolin och stråkorkester
Fanny Mendelssohn – StråkkvartettMedverkande
Musica Vitae
Malin Broman – konstnärlig ledare, violin
Lisa Larsson – sopranDen Växjöfödda sopranen Lisa Larsson har uppträtt på många av världens stora scener som La Scala, Bayerische Staatsoper och Royal Opera House och på festivaler som Salzburger Festspiele, Lucerne Festival och Festival d’Aix-en-Provence. Här får vi uppleva denna världssopran i ett mångfacetterat program med såväl nutida musik som klassiska mästare.På programmet står bland annat musik av en av Sveriges internationellt mest framgångsrika tonsättare, Rolf Martinsson, som Lisa Larsson haft ett nära samarbete med de senaste åren. Till Skuggan av en verklighet skrevs ursprungligen för sopran och stråkkvartett, men till denna konsert har Martinsson omarbetat verket, speciellt för Musica Vitae och Lisa Larsson. Den andra svenska tonsättaren vid denna konsert är orkesterns långvariga samarbetspartner Britta Byström, vars verk A Walk By Heart här får sitt uruppförande. Vi hör också musik av den engelska 1900-talskompositören Pamela Harrison. Hennes stämningsfulla A Suite for Timothy är ett av hennes mest kända verk och komponerades till hennes sons första födelsedag.

Avslutningsvis tar vi också del av härlig musik av syskonen Mendelssohn. Sitt känslosamma verk Infelice skrev Felix efter att ha upplevt primadonnan Maria Malibran vid en konsert i London. Hans syster Fannys musik förde länge en tillvaro i broderns skugga, men de senaste åren har hennes verk – med rätta – börjat uppmärksammas. Inte minst gäller det stråkkvartetten, ett stycke som Musica Vitaes ledare Malin Broman beskriver som ett ”helt fantastiskt verk”.

Konserten varar ca 2 timmar inkl paus.

Rullstolsplatser och platser med hörslinga bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Av säkerhetsskäl är det ej tillåtet att ta med ytterkläder in i Christina Nilsson salen. Garderobsavgift 25:-, swish eller kontant betalning i garderoben.