Musica Vitae, Malin Broman & Noah Hellwig - Rörelse - Växjö Konserthus
Musica Vitae, Malin Broman & Noah Hellwig – Rörelse
Boka biljetter
  • 80-180 kr
  • 2019-11-26, 19.00
  • Christina Nilsson salen
  • Dans Konsert

Musica Vitae, Malin Broman & Noah Hellwig – Rörelse

Musik
Britta Byström – A Walk by Heart
Malin Bång – Shinai
Danssvit: Erwin Schulhoff, Benjamin Britten, François Couperin, Astor Piazzolla, Jean-Philippe Rameau, J S Bach, Max Richter, Alexander Balanescu, Steve ReichMedverkande
Musica Vitae
Malin Broman – konstnärlig ledare, violin
Noah Hellwig – koreografi, dansDans och musik har genom historien varit intimt förknippade med varandra och mycket talar för att företeelsen att röra sig till musik kan vara lika gammal som människan själv. I den här konserten tar Musica Vitae fasta på detta och utforskar dansens och rörelsens betydelse för den musikaliska upplevelsen, tillsammans med Malin Broman och dansaren och koreografen Noah Hellwig. Hellwig är bland annat utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm och vid Central School of Ballet i London. Under sin karriär har han arbetat med såväl nutida dans, barockdans som performance art och med institutioner som Ballet Ireland, Nordic Baroque Dancers, Folkoperan och Kungliga Operan.Under kvällen kommer det att ges exempel på hur såväl äldre musik som nutida musik kan användas för att illustrera dans och rörelse. Vi inleder med nyskriven musik av Britta Byström, som redan i sin titel – A walk by heart – anspelar på aktivitet och fortsätter med musik av Malin Bång, som i sitt verk Shinai inspirerats av intensiteten och koncentrationen i kampsporterna kendo och aikido. Att röra sig till musik var även centralt under barocken och vi hör musik av tv. av den franska franska barockens största tonsättare, Francois Couperin och Jean-Philipe Rameau, samt av den kanske störste barocktonsättaren av dem alla: Johann Sebastian Bach. Vi får också känna på tangons sensuella rytmer tillsammans med den argentinske tangomästaren Astor Piazolla och uppleva minimalistiska tongångar av Polarprisvinnaren Steve Reich.

Konserten varar ca 1 tim 15 min, ingen paus.

Rullstolsplatser och platser med hörslinga bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Av säkerhetsskäl är det ej tillåtet att ta med ytterkläder in i Christina Nilsson salen. Garderobsavgift 25:-, swish eller kontant betalning i garderoben.