Niklas Strömstedt - Växjö Konserthus
Niklas Strömstedt
Boka biljetter
  • 485-540 kr
  • 2018-03-03, 19.00
  • Christina Nilsson salen
  • Konsert

Niklas Strömstedt

Vi hälsar guldmakaren Niklas Strömstedt välkommen till Växjö Konserthus den 3 mars. Med sig har han ett glödhett gäng musiker och för att inte tala om hits.

Strömstedt inledde sin musikaliska bana redan på 1980-talet då han spelade med Ulf Lundell både på skiva och på turné. Tillsammans med Lasse Lindbom och Janne Bark, under namnet Triad, fick han 1987 en stor julhit med ”Tänd ett ljus”. Och några år senare kom låten ”Om” som blev listetta i Sverige och Strömstedts största hits som soloartist. Inte konstigt att han 1990 fick ta emot Rockbjörnen som årets manliga artist.
Flera intensiva och framgångsrika år följde med bland annat turnén Rocktåget, vinst i Melodifestivalen med ”I morgon är en annan dag”, som framfördes av Christer Björkman. Tillsammans med Anders Glenmark och Orup bildades GES som gav monsterhiten ”När vi gräver guld i USA”, Sveriges officiella låt för Fotbolls-VM 1994.

På senare tid har vi sett Niklas Strömstedt i det egna och mycket uppskattade TV-programmet ”Tack för musiken” samt i den bejublade förställningen ”Strömstedt & Freud”. Vi har också följt honom i ”Så Mycket Bättre”. Nyligen avslutade han krogshowen ”Storhetsvansinne” på Hamburger Börs.

I bandet som han tryggt lutar sig emot får vi höra inte mindre än två Växjömusiker – ”Så ska det låta-profilen Marika Willstedt och multimusikanten Sara Niklasson. Julia Falthin, Tobbe Fall, Mats Persson och Måns Block är de övriga fyra som gör sällskap.

Eller som Niklas själv uttrycker det: Det gäller att sätta guldtand på tillvaron!

Konserten varar ca 2 tim inkl paus.

Rullstolsplatser och platser med hörslinga bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.