NÖTKNÄPPAREN - KYIV GRAND BALLET - Växjö Konserthus

Våra evenemang

NÖTKNÄPPAREN – KYIV GRAND BALLET
Boka biljetter
  • 2022-12-16, 19.00
  • Christina Nilsson salen
  • Dans

NÖTKNÄPPAREN – KYIV GRAND BALLET

I december kommer Kiev Grand Ballet att presentera en av världens mest kända baletter: ”Nötknäpparen”!

Den magiska föreställningen förknippas ofta med jul och vinterlov. Det är inte bara en balett, utan också ett juläventyr som många håller kärt.

Den ursprungliga sagan skrevs av den tyska författaren E.T.A. Hoffman 1816. Nästan 50 år senare skrev den franske författaren Alexandre Dumas en ny version av Hoffmans äventyr. Dumas version gjordes till balett 1892 med Peter Tjajkovskijs vackra, medryckande musik och koreografi av Marius Petipa.

Sedan dess har ”Nötknäpparen” blivit en av världens mest kända baletter. Det fascinerande äventyret med lilla Clara, den onde muskungen och den modiga nötknäpparen tilltalar både barn och vuxna. Föreställningen spelas årligen på teater- och operascener över hela världen.

Tour Kyiv Grand Ballet presenteras av den ideella organisationen Kultur for folket för att stödja ukrainsk klassisk balettkonst och ukrainska artister som inte har möjlighet att uppträda i sitt hemland.

Längd: CA 1h 50min. inkl. paus.
Arrangör: Kultur för folket

Rullstolsplats bokas online Klicka HÄR! eller i Scalateaterns biljettkassa, biljett@scalateatern.com eller 054-190080 samt via ticketmasters tillgänglighetslinje 0776-707777, det går även att besöka Cultix på Storgatan 7 i Växjö.

OBS. SE UPP FÖR OHEDERLIGA ANDRAHANDSFÖRSÄLJARE
Äkta biljetter finns här på ticketmaster.se
Välkommen till Växjö Konserthus