Nötknäpparen med Classical Ukrainian Etoile Ballet - Växjö Konserthus
Nötknäpparen med Classical Ukrainian Etoile Ballet
Boka biljetter
  • 2023-12-18, 19.00
  • Christina Nilsson salen
  • Dans

Nötknäpparen med Classical Ukrainian Etoile Ballet

Nötknäpparen är en vacker saga om unga Clara som somnar och finner nötknäpparens prins, leksakssoldater, snöflingor och sockerplommonfen vakna till liv. Drömmen är inte bara trevlig, full av godis och snö, för plötsligt måste Clara och prinsen slåss mot övervuxna råttor och möss!

Det var kompositören Pjotr Tjajkovskij som gjorde denna berättelse till en av världens mest populära baletter 1892, och idag är det en världsomspännande jultradition att se denna föreställning. Kanske har det att göra med att både dans och musik upplevs som universella språk, och oavsett nationalitet eller ålder grips man av denna berättelse om en tjejs bräckliga dröm och kampen mellan gott och ont, där kärleken vinner i slutet.

Denna version av Nötknäpparen använder klassisk koreografi av Marius Petipa och framförs av Classical Ukrainian Etoile Ballet. Detta företag inkluderar professionella balettdansare som har vunnit internationella baletttävlingar, People’s Artists of Ukraine och solister från både ukrainska och (sedan februari 2022) europeiska scener. Klassisk ukrainsk Etoile Ballet deltar i turnéer runt världens största scener.

Turnén i Skandinavia presenteras av den ideella organisationen Kultur For Folket för att stödja ukrainsk balettkonst och artister som inte har möjlighet att uppträda i sitt hemland.

5ÅRSGRÄNS!
Längd: 1 timme och 50 minuter inklusive paus.
Rullstolsplats bokas online Klicka HÄR! eller i Scalateaterns biljettkassa, biljett@scalateatern.com eller 054-190080 samt via ticketmasters tillgänglighetslinje 0776-707777, det går även att besöka Cultix på Storgatan 7 i Växjö.

OBS. SE UPP FÖR OHEDERLIGA ANDRAHANDSFÖRSÄLJARE
Äkta biljetter finns här på ticketmaster.se
Välkommen till Växjö Konserthus
Biljettavgifter