Rigmor Gustafsson – Come home - Växjö Konserthus

Våra evenemang

Rigmor Gustafsson – Come home
Boka biljetter
  • 150-295 kr
  • 2019-09-21, 19.00
  • Christina Nilsson salen
  • Konsert

Rigmor Gustafsson – Come home

2018 fick Rigmor den prestigefyllda utmärkelsen ”Guldkatten”, ett hederspris till en jazzig svensk artist, musiker eller kompositör som under en längre tid fyllt publikens hjärtan med musikaliska upplevelser. Genom åren har Rigmor mottagit ett antal utmärkelser. Förutom tre guldskivor har hon fått en Grammis för bästa svenska jazzskiva och tilldelats Kungliga Musikaliska Akademiens Jazzpris. Albumet ”Come Home” släpptes den 22 februari 2019 och består av nyskriven musik av Rigmor med texter av bl.a. Andreas Mattson, Anders Lundin och Lina Nyberg samt några tolkningar av Kate Bush, Joni Mitchell och Tanita Tikaram.

De senast åren har Rigmor spelat med Jonas Östholm – piano, Martin Höper- bas och Chris Montgomery – trummor. Samarbetet har fördjupats och trion medverkar på albumet såväl som på livekonserterna.

”Med det här albumet känns det som om jag landat och nått något nytt, men också något som alltid funnits i mig. Det är svårt att hitta rätt ord för att uttrycka den lycka, lättnad och tacksamhet jag känner med detta album. Det känns som att jag kommit hem”, berättar Rigmor Gustafsson.

Konserten varar ca 1,5 tim, ingen paus.

Rullstolsplatser och platser med hörslinga bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Av säkerhetsskäl är det ej tillåtet att ta med ytterkläder in i Christina Nilsson salen. Garderobsavgift 25:-, swish eller kontant betalning i garderoben.