THANK YOU FOR THE MUSIC - En hyllning till Björn och Benny kl 15:00 - Växjö Konserthus
THANK YOU FOR THE MUSIC – En hyllning till Björn och Benny kl 15:00
Boka biljetter
  • 525-630 kr
  • 2020-03-21, 15.00
  • Christina Nilsson salen
  • Konsert

THANK YOU FOR THE MUSIC – En hyllning till Björn och Benny kl 15:00

I Vår gästar Gunilla Backman, Kalle Moraeus och Johan Boding 20 städer runt om i landet med ”Thank You For the Music”. Det är hyllning till Björn & Benny och deras unika låtskatt från stjärnor som står dem nära. Publiken bjuds på det bästa från BAO, Chess, Kristina från Duvemåla, Mamma Mia och ännu fler hits. Det kommer att bli svårt att sitta still…

Den 23/9 släpps biljetterna till den mäktiga hitkavalkaden som har premiär i Malmö 11/3. Med sig har Backman, Moraeus och Boding ett sjumannaband under ledning av Johan Granström. Även artisterna Jenny Redenkvist och Linda Holberg sluter upp för att hylla våra svenska musikikoner.

Det är två av landets mest folkkära kompositörer som tolkas av flera av landets mest folkkära artister. Höstens stora turné rymmer mycket av det bästa Sverige har att erbjuda. Självklart får vi också höra en och annan historia och anekdot om personerna Björn & Benny och livet bakom kulisserna.

Kalle Moraeus – Denna prisbelönte speleman behöver ingen närmare presentation. Kalle är en av våra mest folkkära artister, nära vän till Benny Andersson och även medlem i Benny Andersons orkester (BAO). Kalle var under många år firad programledare för SVT-succéerna ”Så ska det låta” och ”Moraeus med mera” – Kalles egna tv-programserie som sändes åren 2011–2017. Nu senast under 2018 såg vi Kalle kämpa framgångsrikt i TV4:s ”Biggest looser VIP”.

Gunilla Backman – En av våra största musikalartister! Gunilla har spelat många av de tunga rollerna i ett flertal stora musikaler bl.a. Les Misérables, West Side Story, Miss Saigon, Jesus Christ Superstar för att nämna några. 2005 fick hon huvudrollen som Donna i den svenska musikalversionen av Mamma Mia (som Gunilla spelade med i 2005–2007 på Cirkus i Stockholm). För insatsen i Mamma Mia blev hon 2006 tilldelad Guldmasken.

Johan Boding – Han känns igen som frontfigur för otaliga succéer med hyllningskonserter till Queen. En som imponerats av Johans sång är Queen-gitarristen och legenden Brian May. Johan sjunger allt från jazz och visor till rock och han har bl.a. deltagit i SVT:s ”Så ska det låta” och ”Doobidoo”. Han har turnerat med ”Sol, Vind och Vatten”, en hyllningskonsert till Ted Gärdestads låtskatt. Han har även haft roller i flera musikaler och tilldelades Guldmasken 1997 för sin medverkan i Miss Saigon.

 

Det finns så mycket otrolig musikalitet i orkestern, i artisterna och de sånger de framför

JAN-OLOV ANDERSSON

 

– Av alla Björn & Benny hyllningar som turnerat runt i världen så är den här det bästa någonsin!

Smålandsposten

 

– Ambitionsnivån är skyhög och sjumannabandet av yppersta klass,

Kvällen bjuder på en suverän blandning från den svenska popmusikens allra finaste sångbok.

Björn Stefanson VF

 

– Crusellhallen är knökfull. Kristinas förtvivlade uppgörelse med Gud i ”Du måste finnas” ur ”Kristina från Duvemåla” blir i Gunilla Backmans tolkning kvällens behållning

Helena Lundberg, Corren

 

4/5 UPPSALA NYA TIDNING

Även om Boding inte har jobbat med Björn och Benny så är det som om låtarna ur ”Chess” och ”Kristina från Duvemåla” blev hans här och nu.”

”Johan Granström och de fantastiskt skickliga musikerna sätter kvalitetsribban högt och spelar så bra att Björn och Benny borde vara mycket nöjda med denna hyllning”

 

Längd 2,5t inkl paus på 20 min

Medverkande:

Kalle Moraeus

Gunilla Backman

Johan Boding

 

Johan Granström – Bas/Kapellmästare

Johan Lövkranz Ramsay – Trummor

Jörgen Stenberg – Perch

Anders Lundkvist – Keyboard

Patrik Svedberg – Keyboard

Tobias Fall – Gitarr

Per Grebacken – Blås

Jenny Redenkvist – sång och kör

Linda Holberg – Sång och kör

 

Platser med hörslinga och rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Av säkerhetsskäl är det ej tillåtet att ta med ytterkläder in i Christina Nilsson salen. Garderobsavgift 25 kr, Swish eller kontant betalning i garderoben.